Frequently Asked Questions (FAQ)

 

Heb je nog een vraag? Kijk eerst even of je het antwoord hieronder kan vinden.

01

Heb ik een internationaal paspoort en/of visum nodig voor Marokko?

 

Alle reizigers naar Marokko (kinderen ook) hebben een internationaal paspoort nodig dat nog minstens drie maanden geldig is. Belgen en Nederlanders hebben geen visum nodig voor Marokko.

02

Hoe reis ik naar  Essaouira?

 

Essaouira heeft een internationale luchthaven met rechtstreekse vluchten vanuit Londen, Parijs en Marseille. Marrakech is de tweede, dichtste luchthaven voor Essaouira. De meeste reizigers komen per bus omdat er geen treinverbindingen zijn. Er is een dagelijkse verbinding vanuit Casablanca en de rit duurt ongeveer 6 uur. De bussen vanuit Marrakech doen er ongeveer 2,5 uur over. Je kan uiteraard ook een taxi nemen. Laat ons gerust weten indien je hulp nodig hebt bij het plannen van je vervoer tot Essaouira.

03

Welke kleding neem ik het best mee?

 

Marokko is een islamitisch land en hoewel er in Essaouira  een ongedwongen sfeer is, raden we toch aan om daar in je kledingkeuze rekening mee te houden. Casual kleding is voldoende, maar het dragen van badkleding moet beperkt blijven tot het strand of het zwembad. ‘s Avonds kan er nogal eens wind zijn en koelt het soms sterk af, neem dus best een dikke trui of jas mee. Een sjaal is ideaal om je schouders te bedekken doorheen de dag en je warm te houden tijdens de avonden.

04

Welke munteenheid gebruiken ze in Marokko?

 

De Marokkaanse dirham (MAD) is de belangrijkste munt in Marokko. U kunt dirhams afhalen via geldautomaten op de luchthaven of in de steden. Vergeet echter niet aan uw bank te vragen om uw kaart te activeren voor gebruik buiten Europa. U kan ook euro’s wisselen bij banken en op sommige plaatsen kunt u betalen met euro's, maar dit is niet de voordeligste optie. Sommige restaurants nemen credit- en visakaarten aan.

05

Zijn er bankautomaten in Essaouira?
 
Ja, er zijn verschillende bankautomaten en banken in Essaouira waar je geld kan afhalen of wisselen.

06

Wat is een riad?
 
Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenin gelegen tuin of binnenplaats die in het oude stadsgedeelte is gelegen. Het woord riad komt uit het Arabisch "ryad" en betekent tuin. De leefgedeeltes zijn gebouwd rond de binnenplaats en grote vensters in de buitenmuren ontbreken. Dit zorgt voor privacy en bescherming tegen het warme weer. In de centrale tuin van traditionele riads zijn er vaak planten, citrusbomen en een fontein te vinden.

07

Is het een geschikte plaats voor families met kinderen?
 
Marokko is een zeer kindvriendelijke bestemming. In Riad Kafila zijn ook de jongsten meer dan welkom. We hebben geen grote familiekamers maar we kunnen wel een kinderbedje bijplaatsen. We kunnen ook een babysit en activiteiten voor kinderen voorzien in onze riad.  

08

Hoelang van te voren moeten we reserveren indien we wensen te lunchen en/of dineren in de riad?
 

Gelieve het ons minstens een dag van te voren te laten weten (lunch en/of diner). Vermeld ook zeker indien u speciale dieetwensen heeft.

09

Is er WIFI internetverbinding in Riad Kafila?
 
Er is gratis WIFI toegang in alle gemeenschappelijke ruimtes dus je kan je e-mail nakijken en een Facebook-update posten met een foto van een geweldige zonsondergang vanop ons dakterras. Vergeet ons niet te taggen!

Indien je vraag hierboven niet beantwoord is, neem dan zeker contact met ons op.