5 Redenen om naar Essaouira te reizen

 

Terwijl de meeste reizigers kiezen voor het overweldigende Marrakech of voor het strand van Agadir, biedt Essaouira het beste van beiden.  Essaouira (uitgesproken als 'Essa-Weera', of 'es-Sweera' in het Arabisch) is gelegen aan de Atlantische kust op ongeveer 2,5 uur ten westen van Marrakech. De historische Medina, de majestueuze stadsmuren, het strand, de lokale cultuur, de natuur ... eens je Essaouira binnen komt, val je voor de charme en de schoonheid van de stad. Nog niet overtuigd? Deze vijf redenen verklaren waarom Essaouira de ideale locatie is voor je volgende vakantie. Laat je verleiden en boek je verblijf bij Riad Kafila.

 

beach essaouira
HET STRAND

 

Essaouira’s kilometerslange zandstrand biedt het hele jaar door een breed aanbod aan activiteiten. Surfliefhebbers uit de hele wereld komen om te genieten van de branding en de golven van deze streek. Ook voor lange strandwandelingen te voet, te paard of op de rug van een dromedaris is Essaouira de ultieme bestemming. We bevinden ons immers in Afrika,waar de kust uitnodigt om heerlijk te genieten.

medina essaouira
DE MEDINA EN DE MARKT

 

Wanneer je langs de soeks wandelt, lijkt het alsof je in een hele nieuwe wereld bent beland. In tegenstelling tot andere Marokkaanse steden, zijn de souks van Essaouira minder hectisch en kan je er rustig rond dwalen en het Marokkaanse marktleven ervaren. Geniet van de eindeloze straten vol kraampjes met onder andere houten accessoires, kleurrijke tapijten en heerlijke kruiden. Een bezoek aan de levendige soeks is een fascinerende, culturele ervaring.

DE HAVEN

 

De haven is één van de highlights van Essaouira, reeds sinds de 18de en 19de eeuw toen Essaouira Marokko’s grootste handelshaven was. De stad had de bijnaam “de haven van Timboektoe” omdat goederen zoals goud en specerijen via de handelskaravanen per dromedaris uit sub-Sahara Afrika aankwamen en naar Europa en Amerika werden verscheept. Geef jezelf de tijd om de sfeer in de haven te ervaren. Wandel langs de kade en zie hoe de vissers hun netten repareren en vis schoonmaken. En vergeet niet te genieten van een versgesperste appelsiensap bij één van de kleurrijke kraampjes wanneer u terug naar het Moulay Hassan plein wandelt.

harbor essaouira
arts and crafts
DE KUNSTEN EN AMBACHTEN

 

Essaouira staat bekend om haar grote aantrekkingskracht op schilders en artiesten. De stad kent een uitgebreid cultureel leven met vele lokale kunstenaars en galeries, en een rijke ambachtelijke traditie. Ervaren ambachtslieden maken kistjes, schalen, decoratieve accessoires en meubels uit het hout van de thujaboom. U vindt er ook sieraden, tapijten, lederwaren, babouches (slippers), aardewerk en traditionele decoratieve objecten. De vele lokale ambachtslieden en kunstenaars bieden unieke souvenirs die je met plezier mee naar huis neemt.

local experience Essaouira
DE AUTHENTIEKE ERVARING

 

Als je het echte Marokko wil leren kennen, dan is Essaouira de perfecte plaats. De relaxte bohemische sfeer van de stad maakt het u eenvoudig om op een ongedwongen wijze mensen te ontmoeten en kennis te maken met de Marokkaanse cultuur. Kies voor een echte authentieke ervaring en ga vis kopen op de vismarkt en laat het klaarmaken in één van de kleine gemeenschapsrestaurants.  Of ga naar een traditionele hammam voor een grondige schrobbeurt. Of bezoek de zondagsmarkt van Had Draa, een echte boerenmarkt in de regio, waar je geiten, ezels, verse groenten, dromedarissen en nog veel meer tegenkomt. Reserveer een kookworkshop en leer hoe je een tajine maakt. Of … Hulp nodig? Wij helpen u graag om authentieke ervaringen op te doen.